Πως η Εθνική Δεξιά θα προσπαθήσει να πάρει την εξουσία στη Γαλλία;

Η Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφια για πρόεδρος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές του 2022.

«Η απόφασή ήρθε έπειτα από πολλή σκέψη, αλλά είναι ειλημμένη» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης στη Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν που ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2022.


Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε δημοσιογράφους, από την Ναντέρ, η Μαρίν Λε Πεν, η οποία βρέθηκε στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπη με τον Εμανουάλ Μακρόν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, είπε: «Προετοιμάζομαι για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να θέλω να προκαταβάλω μια απόφαση που ανήκει στο συνέδριο» δήλωσε η ηγέτης της ακροδεξιάς στη Γαλλία.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε και εκείνος την προεκλόγική του εκστρατεία, δεν θα τον αφήσω να τρέχει μόνος» πρόσθεσε η Μαρίν Λε Πεν.

Η πρόεδρος του κόμματος της ακροδεξιάς στη Γαλλία ετοιμάζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro που δίνει την είδηση, να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Γαλλίας. Άλλωστε, όπως δήλωνε το 2017, η ίδια η Μαρίν Λε Πεν «αν εκλεγώ, θα πρέπει να είμαι παρούσα για την επανεκλογή μου».

(Με πληροφορίες από iefimerida – φωτο:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί