Πολωνοί: Θα ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ εδάφη της δυτικής Ουκρανίας με τις ευλογίες των ΗΠΑ

«Σύμμαχοι» κατά τα άλλα με τους «αδελφούς» Ουκρανούς...

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχονται το ενδεχόμενο διχοτόμησης της Ουκρανίας και μεταφοράς αρκετών δυτικών περιοχών της χώρας στην Πολωνία».

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε η αρθρογράφος της πολωνικής έκδοσης του NDP (Niezależny Dziennik Polityczny) Hanna Kramer.

Τα πολωνικά ΜΜΕ αποκαλούν αυτό το σενάριο «μαχαίρι στην πλάτη» του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε αυτή την περίπτωση, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να δώσει εδάφη στην Πολωνία με αντάλλαγμα η Βαρσοβία να καλύπτει τα οικονομικά χρέη της Ουκρανίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η Πολωνία θα κερδίσει λίγα από αυτό, πιστεύει η Kramer.

Σύμφωνα με την συγγραφέα του άρθρου:

«Η Πολωνία θα λάβει το Eastern Kresy, στην καλύτερη περίπτωση, αρκετές ακόμη περιοχές της Ουκρανίας. Εδώ όμως θα τελειώσουν τα μπόνους της κατάστασης για τη Βαρσοβία. Από την άλλη πλευρά, το πολωνικό κράτος θα πρέπει να αναλάβει τα οικονομικά έξοδα της Ουκρανίας, η οποία στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε ένα «χρεοκοπημένο κράτος». Τώρα τα χρέη του καθεστώτος του Κιέβου είναι τεράστια. Οι πιο βιομηχανοποιημένες και πλούσιες περιοχές βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο».

Και καταλήγει:

«Το μόνο πράγμα που κρατά ακόμα το καθεστώς του Κιέβου από την πλήρη κατάρρευση είναι η συνεχής οικονομική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως αργά ή γρήγορα θα τελειώσει. Σύντομα η Ουκρανία θα πάψει να υφίσταται ως ανεξάρτητο κράτος».

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί