Πήγαν να βγάλουν…«ΧΟΑΞ» τον Μπάιντεν στο Twitter: «Σταμάτα τα ψέματα»

Στήθηκε «λαϊκό δικαστήριο» κάτω στα σχόλια...

Δέκτης αρκετών επικριτικών σχολίων δέχθηκε χθες Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Αφορμή αποτέλεσε ένα λιτό Tweet του στον προεδρικό λογαριασμό του Twitter με το οποίο ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ ήταν στο 0% και πως η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Εξοργισμένοι ωστόσο από την σκληρή πραγματικότητα που τη ζουν κάθε μέρα, χρήστες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν.

Ακριβώς κάτω από την ανάρτησή του ως….προειδοποίηση για τους αναγνώστες μπήκε η εξής «ταμπέλα» από το Twitter:

«Οι αναγνώστες πρόσθεσαν το πλαίσιο που νόμιζαν ότι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να μάθουν

Το tweet αναφέρεται στον δείκτη PCE, % μεταβολή από τον προηγούμενο μήνα. Ο πληθωρισμός συνήθως αξιολογείται ετησίως (12 μήνες), ωστόσο, και ο στόχος PCE της Fed είναι 2%. Αυτή τη στιγμή είναι 3%

Ένας πιο συχνά αναφερόμενος δείκτης πληθωρισμού είναι ο ΔΤΚ (Δείκτης Τιμών Καταναλωτή), ο οποίος δείχνει ετήσιο πληθωρισμό 3,2%».

Ανάλογες προειδοποιήσει μπαίνουν σε Tweets που είτε θεωρούνται «παραπλανητικά» με ελλιπείς ή λανθασμένες πληροφορίες είτε τελείως «ψεύτικα».

«Σταμάτα τα ψέματα», «Παραπληροφόρηση!! Τζο σταμάτα να προσπαθείς να πείσεις τους Αμερικανούς να πιστέψουν στα ψέματά σου», ήταν μερικά μόνο από τα οργισμένα σχόλια χρηστών κάτω από την ανάρτηση:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ABACAPRESS POOL photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί