Ο Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αγοράσουν και να δωρίσουν «ακόμα περισσότερα» αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία στο πλαίσιο μιας βασικής πρωτοβουλίας για τα όπλα, καθώς οι υπουργοί Άμυνας της συμμαχίας συγκεντρώθηκαν στην έδρα της στο Βέλγιο την Τετάρτη.
Μιλώντας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte κατά την είσοδό τους στη συνάντηση, ο Hegseth δήλωσε ότι οι αγορές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Καταλόγου Προτεραιοτήτων Απαιτήσεων για την Ουκρανία (PURL) για να παράσχει στην Ουκρανία μεγαλύτερη «δύναμη πυρός».
«Η προσδοκία μας σήμερα είναι ότι περισσότερες χώρες θα δωρίσουν ακόμη περισσότερα, ότι θα αγοράσουν ακόμη περισσότερα για να παράσχουν στην Ουκρανία, για να οδηγήσουν αυτή τη σύγκρουση σε μια ειρηνική λύση», δήλωσε ο Hegseth.
Ο Rutte ανακοίνωσε την πρωτοβουλία PURL μαζί με τον Πρόεδρο Donald Trump τον περασμένο Ιούλιο.
Το σχέδιο σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά μέλη της συμμαχίας, μαζί με τον Καναδά, θα πληρώνουν τακτικά τον λογαριασμό για τον αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμό που θα αποστέλλεται στο εξής στην Ουκρανία.
«Οι δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπούν σύντομα σε πραγματικές δυνατότητες για την Ουκρανία», τόνισε ο Χέγκσεθ.
Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο συνέχιση του πολέμου αλλά και αμέτρητα δις ευρώ από τα φτωχοποιημένα ευρωπαϊκά κράτη.
🇺🇸🇺🇦 "Buy U.S. weapons and send them to Ukraine to bring peace!" – War Bro Hegseth pic.twitter.com/87NXubAdqp
— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) October 15, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Ουτρέχτης – Κατέρρευσαν κτίρια, τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, vid
- Χαβάη: Εντυπωσιακό συντριβάνι λάβας στο ηφαίστειο Κιλαουέα – Δείτε βίντεο
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κούβα σε σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
- Φωτιά σε υπαίθριο χώρο στη Δάφνη Αττικής – Στο σημείο 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
- Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στα Χανιά – Βεβαίωση 111 παραβάσεων και αντίστοιχη επιβολή διοικητικών προστίμων
- Λονδίνο: Φόβοι του δημάρχου για αύξηση της ανεργίας λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
- Εξελίξεις εν όψει; Δήλωση έκπληξη» του Μερτς για την Ρωσία! Την επικαλέστηκε ο απεσταλμένος του Πούτιν
- Η 92χρονη σπρίντερ σπάει όλα τα ρεκόρ και τη μελετούν στα πανεπιστήμια – «Έχει μυς 20χρονης»
- Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωση για την απώλεια του Αθανάσιου Χειμάρα
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026
Κύρια Θέματα









