ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ρωσίας ΥΠΕΡ Ρεπουμπλικάνων για Ουκρανία! “ΦΩΤΙΑ” στις ΗΠΑ

Πήρε ανοικτά θέση η Μόσχα υπέρ Τραμπ και πλέον...τρέχουμε!

Η Ρωσία φαίνεται πως καλοβλέπει το γεγονός πως οι Ρεπουμπλικάνοι του Τραμπ, που υποστηρίζουν πως πρέπει να μειωθεί ή και να κοπεί εντελώς η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, αναμένεται να κερδίσουν τις σημερινές εκλογές.

«Η Ρωσία ‘παρακολουθεί στενά’ τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, και γνωρίζει τις προτάσεις ορισμένων Ρεπουμπλικανών να περικόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στο Telegram.

«Φυσικά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι τάσσονται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, με αφετηρία ότι αυτό που κάνουν σήμερα οι Δημοκρατικοί είναι παράλογο».

Σύμφωνα με τον Γκρούσκο, εάν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εντείνουν την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους.

«Θυμόμαστε ότι ένα από τα βασικά συνθήματα του (τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ όταν ανήλθε στην εξουσία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνοι τους την άμυνά τους. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειές του, οι ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν ενισχυμένες δεσμεύσεις να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους στο 2% (του ΑΕΠ). Και έχουν γίνει συζητήσεις ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει τώρα να φτάσουν τουλάχιστον το 3%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πολιτική που ακολουθούν από το 1949», πρόσθεσε.

(φωτο:unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί