Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι ελπίζει πως οι σύροι αντάρτες θα συνεχίσουν να προελαύνουν εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.
Μάλιστα ανάμεσα στις πόλεις ανέφερε ονομαστικά και τη Δαμασκό, αφήνοντας να εννοηθεί πως θέλει οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές να εισβάλλουν στη συριακή πρωτεύουσα!
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε πως εξακολουθεί να μην έχει λάβει θετική απάντηση από τον Άσαντ σε έκκληση που έκανε νωρίτερα φέτος για να συναντηθούν και να εξομαλύνουν τις σχέσεις.
«Καλέσαμε τον Άσαντ, λέγοντας: Έλα, ας καθορίσουμε μαζί το μέλλον της Συρίας. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση σε αυτό».
Και συνέχισε:
«Η προέλαση της αντιπολίτευσης συνεχίζεται αυτή τη στιγμή… Ελπίδα μας είναι αυτός ο περίπατος στη Συρία να συνεχισθεί χωρίς προβλήματα».
Η εμπλοκή της Τουρκίας στις ξαφνικές επελάσεις των ισλαμιστικών στρατευμάτων, που εξοπλίζονται από τη Δύση, στη Βόρεια Συρία είναι πλέον ολοφάνερη.
Ουσιαστικά αυτές οι δυνάμεις μάχονται τις νόμιμες συριακές Ένοπλες Δυνάμεις που υπόκεινται στον Μπασάρ αλ Άσαντ και τους Ρώσους σε συριακό έδαφος.
Η Άγκυρα αυτή τη στιγμή κάνει το… θέλημα των διεθνιστών στη Μέση Ανατολή με τον πιο φανερό τρόπο και δεν αποκλείεται αυτό να τη φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Ρωσία.
🇸🇾🇹🇷 BREAKING: Erdogan says he hopes that the moderate rebels march to Homs and Damascus!
— Lord Bebo (@MyLordBebo) December 6, 2024
“We had called Assad. We said, let's determine the future of Syria together. We did not receive a positive response.” pic.twitter.com/ihX3PJgWr5
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









