Ουκρανοί: Αυτός είναι ο στόχος μας για το 2024

Στόχος της Ουκρανίας για το 2024 είναι η κυριαρχία στον ουρανό στον πόλεμο που διεξάγει κατά της ρωσικής επίθεσης.

Το Κίεβο προειδοποιεί ότι η νίκη επί της Ρωσίας θα χρειασθεί χρόνο και την βοήθεια των Δυτικών.

«Το 2024, προτεραιότητα είναι η εκδίωξη της Ρωσίας από τον ουρανό, διότι όποιος ελέγχει τον ουρανό θα ορίσει πότε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Τους νικήσαμε το 2022 στο έδαφος, τους νικήσαμε το 2023 στην θάλασσα και θα εστιάσουμε για να τους νικήσουμε στους ουρανούς το 2024», είπε.

Για να επιτύχει τον έλεγχο των ουρανών, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη η Δύση να προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη (F-16 θα σταλούν εντός του έτους στην Ουκρανία), καθώς και με πυραύλους μακρού βεληνεκούς (Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν έχουν παραδώσει παρά ελάχιστους κυρίως λόγω του φόβου ότι θα αποτελέσουν πρόκληση για την Ρωσία).

«Θα χρειασθεί η χορήγηση αεροσκαφών στην Ουκρανία (…), πυραύλων μακρού βεληνεκούς και drones, των οποίων την παραγωγή έχει αυξήσει η Ουκρανία», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Πολεμάμε έναν πολύ ισχυρό εχθρό, έναν πολύ μεγάλο εχθρό, έναν εχθρό που δεν κοιμάται ποτέ. Θα πάρει χρόνο», προειδοποίησε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

(απεμπε – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί