Αναλυτικά:
Σήμερα, προσφύγαμε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να αμφισβητήσουμε τον κανονισμό REPowerEU που απαγορεύει την εισαγωγή ρωσικής ενέργειας και να ζητήσουμε την ακύρωσή του.
Η υπόθεσή μας βασίζεται σε τρία βασικά επιχειρήματα. Πρώτον, οι εισαγωγές ενέργειας μπορούν να απαγορευτούν μόνο μέσω κυρώσεων, οι οποίες απαιτούν ομοφωνία. Αυτός ο κανονισμός εγκρίθηκε με το πρόσχημα ενός μέτρου εμπορικής πολιτικής.
Δεύτερον, οι Συνθήκες της ΕΕ ορίζουν σαφώς ότι κάθε κράτος μέλος αποφασίζει για την επιλογή των πηγών ενέργειας και των προμηθευτών του.
Τρίτον, η αρχή της ενεργειακής αλληλεγγύης απαιτεί την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού για όλα τα κράτη μέλη. Αυτή η απόφαση παραβιάζει σαφώς αυτήν την αρχή, σίγουρα στην περίπτωση της Ουγγαρίας.
Διατίθενται μόνο πιο ακριβές και λιγότερο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η ενεργειακή μας ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί, ούτε μπορεί να διατηρηθεί χαμηλό κόστος ενέργειας για τις ουγγρικές οικογένειες.
Today, we took legal action before the European Court of Justice to challenge the REPowerEU regulation banning the import of Russian energy and request its annulment.
— Péter Szijjártó (@FM_Szijjarto) February 2, 2026
Our case is based on three key arguments. First, energy imports can only be banned through sanctions, which…
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή
- Η «δεύτερη ευκαιρία» του Τραμπ στον Μητσοτάκη για τον «νέο ΟΗΕ» που στήνει
- Super Bowl: Aπόψε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς! Σόου και συναυλίες, vid









