Όταν ο Ζελένσκι αποκαλούσε “καραφλό διάβολο” τον Πούτιν και υποσχόταν…ειρήνη, vid

Όλα αυτά προεκλογικά, γιατί μετά...

Ένα “χρυσό” απόσπασμα από τα τέλη του 2018 “αλίευσε” και μετέφρασε το ΕΛ.

Ήταν η εποχή που στην Ουκρανία μαίνονταν οι σφαγές των ρωσικών πληθυσμών στα ανατολικά (βλ. Ντονμπάς) και ήδη οι πρώτες διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου-Μόσχας-Βερολίνου-Παρισιού είχαν πέσει στο κενό.

Τότε που ο κωμικός ηθοποιός και επίδοξος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το έπαιζε “ανθρωπιστής” και υποσχόταν “ειρήνη” με τη Ρωσία:

«Οι συμφωνίες του Μινσκ δεν λειτουργούν. Να πάμε εκεί πολεμώντας; Προσωπικά αντιτίθεμαι τελείως σε αυτό. Δεν είμαι τέτοιο άτομο. Πιστεύω ότι όλο αυτό το ζήτημα, όλα τα κομμάτια γης, όλα αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Και την ανθρώπινη ζωή την κατατάσσω στην 1η θέση».

Αυτά έλεγε ο ναρκομανής ηγέτης που σήμερα εξακολουθεί να στέλνει κατά χιλιάδες Ουκρανούς άρρενες να πεθαίνουν στο μέτωπο κατά τις προσταγές των διεθνιστών.

Και συνέχισε:

«Έτσι επιλογές του τύπου “να πάμε εκεί με τον στρατό μας” τίθενται εκτός συζήτησης. Θα πρέπει να μιλήσουμε. Θα αναγκαστούμε. Είτε το θέλουμε είτε όχι, πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας. Είμαι έτοιμος να κάνω συμφωνία ακόμα και με τον καραφλό διάβολο προκειμένου να μην πεθάνει κανείς. Να σταματήσουν οι πυροβολισμοί».

«Θα αναγκαζόσασταν να δώσετε επομένως κάτι», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση του Ζελένσκι:

«Είναι πολύ εύκολο να αποφασίσεις τι θέλεις να δώσεις»:

(φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί