Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Κυριακή μίλησε τηλεφωνικώς με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τσαβούσογλου και ο Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις εν μέσω της αυξημένης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
«Η Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις»
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μίλησαν κατά τη συνάντησή τους πριν από λίγες ημέρες για το ζήτημα.
Και οι δύο κάλεσαν την Άγκυρα να μην επιμείνει στην προκλητική της στάση, με τον Χάικο Μάας να τονίζει χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται».
Ο ίδιος σημείωσε πως κατά το άτυπο Συμβούλιο συζητήθηκαν πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, η λίστα όμως θα καταρτιστεί πλήρως τον Σεπτέμβριο.
«Στις Βρυξέλλες θα επεξεργασθούμε έναν περαιτέρω κατάλογο (σ.σ. κυρώσεων). Συμφωνήσαμε να τον αναπτύξουμε περαιτέρω και τον Σεπτέμβριο να τον ολοκληρώσουμε» είπε, αλλά διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει λύση που να οδηγεί σε αποκλιμάκωση.
Ο Μπορέλ κάλεσε την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς ενέργειες, ενώ -αναφερόμενος στις πιθανές κυρώσεις- σημείωσε πως υπάρχει συμφωνία για να προετοιμασθούν. Για την ώρα, εξήγησε, εξετάζονται μέτρα κατά φυσικών προσώπων, αλλά, όπως συμπλήρωσε, μπορεί να επεκταθούν σε δραστηριότητες και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
