διαφορετικά η Ουάσινγκτον θα σταματήσει τις προσπάθειες για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, «παρουσιάσαμε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση στους Ρώσους και τους Ουκρανούς και είναι καιρός να πουν ναι ή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από την διαδικασία», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ στην Αγκρα.
Οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που Αμερικανοί, Ουκρανοί και Ευρωπαίοι συναντώνται στο Λονδίνο για έναν γύρο συνομιλιών.
«Είναι τώρα καιρός, πιστεύω, να ληφθεί, αν δεν είναι το τελευταίο μέτρο, ένα από τα τελευταία, δηλαδή, σε ένα γενικό επίπεδο, αυτό που λέει ότι θα σταματήσουμε τους σκοτωμούς, (…) θα παγώσουμε τις εδαφικές γραμμές σε ένα επίπεδο κοντά σε αυτές που είναι σήμερα (sic)», δήλωσε ο Τζέι Ντι Βανς ολοκληρώνοντας τετραήμερη επίσκεψη στην Ινδία.
«Τώρα, φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι οφείλουν και οι δύο να εγκαταλείψουν τμήμα του εδάφους που κατέχουν σήμερα», πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Πακιστάν, Σ. Αραβίας και Αιγύπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο για το Ιράν
- Γ. Μέτσιος – Καθ. Παν. Θεσσαλίας: Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια του καρκίνου
- Π. Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»
- Ρομποτόσκυλα του στρατού με… πυραύλους! Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι – Vid
- Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα καταγράφει τη 2η μεγαλύτερη βελτίωση στον ΟΟΣΑ στη δημόσια ακεραιότητα
- Προκριματικά EURO: «Φορτσάρει» η εκπληκτική Εθνική Ελπίδων με νέα 5άρα
- Το σπίτι στο Μανχάταν που έχει θέα σαν από…κελί φυλακής! vid
- Στο κέντρο του Λος Άντζελες η νέα στέγη των Όσκαρ από το 2029
- Χαλκιδική: Άνοδος της οικονομικής συγκυρίας αλλά ακρίβεια, υποδομές και έλλειψη προσωπικού παραμένουν
- Μαξίμου κατά Ανδρουλάκη: «Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο»









