“Αγοραστική δύναμη: ο θυμός αυξάνεται” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «Le Soir», που προαναγγέλλει ένα «θερμό φθινόπωρο» και την επιστροφή των «κίτρινων γιλέκων».
Σύμφωνα με τη Soir ,”πολλές κοινωνικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες, καθώς η δυσαρέσκεια εντείνεται γύρω από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, τα οποία κρίνονται ανεπαρκή”. Η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή συγκέντρωση συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κέντρο των Βρυξελλών, με θέμα την αγοραστική δύναμη, αλλά και σε επερχόμενες κινητοποιήσεις μέχρι την ημέρα γενικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.
Ειδική μνεία γίνεται στις λεγόμενες «Οργισμένες Παρασκευές» που ξεκινά να διοργανώνει από τις 30 Σεπτεμβρίου το γαλλόφωνο αριστερό κόμμα ΡΤΒ, με το σχόλιο “το ΡΤΒ επινοεί την εβδομαδιαία επανάσταση”.
Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση το 64% των Βέλγων πολιτών δηλώνει ότι φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης και αυτό παρά το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Συνολικά, η βελγική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης ύψους 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη «Soir».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έπεσε ασανσέρ σε σούπερ μαρκετ στα Ιλίσια – Ένας σοβαρά τραυματίας
- Ατύχημα με ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα – Σοβαρά τραυματίας ένας άνδρας
- Ρώσος Υφ. Εξ.: Τα κύρια θέματα ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ παραμένουν ανεπίλυτα
- Γ. Αυτιάς: Να δοεθί πρόσθετη οικονομική στήριξη για την Κρήτη λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών
- Αγριεύει η κατάσταση με τις πολεμικές ετοιμασίες στη Γερμανία: Ποιοί κινδυνεύουν με πρόστιμο
- Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα
- Τι δήλωσε η Σδούκου για τις μετακινήσεις εν μέσω κινητοποιήσεων
- Σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία! Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
- H Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ “ντύνεται” Άγιος Βασίλης και απελαύνει παράνομους μετανάστες, vid
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιοδεύει σε ξενοδοχεία μαζί με την κόρη του – BINTEO









