Ο Σολτς λέει ότι φοβάται την εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο: «Είμαι έκπληκτος και εκνευρισμένος»

Νωρίς το θυμήθηκε!!

Ο κ. Σολτς απέρριψε επίσης εκ νέου το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο δεν θα εγκρίνει για την ώρα την παράδοση πυραύλων «Taurus» στο Κίεβο.

Ερωτώμενος σχετικά με το ουκρανικό αίτημα για παράδοση πυραύλων «Taurus», ο κ. Σολτς αναφέρθηκε στον κίνδυνο να ερμηνευθεί ως εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο:

«Δεν πρέπει να συνδεόμαστε σε κανένα σημείο με τους στόχους τους οποίους επιτυγχάνει αυτό το σύστημα», δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια του ουκρανικού στρατού με «Taurus» δεν αποτελεί την επόμενη επιλογή στην ημερήσια διάταξη.

«Αυτή η σαφήνεια είναι επίσης απαραίτητη. Είμαι έκπληκτος που κάποιοι άνθρωποι δεν συγκινούνται καθόλου, δεν σκέφτονται καν αν αυτό που κάνουμε θα μπορούσε υπό μία έννοια να θεωρηθεί ως συμμετοχή στον πόλεμο», πρόσθεσε ο κ. Σολτς, αναφερόμενος εμμέσως στην αντιπολίτευση, η οποία ζητά άμεση παράδοση των πυραύλων στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς και αυτό που κάνουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των στόχων δεν μπορεί να γίνει από τη Γερμανία. Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο σύστημα» διευκρίνισε και δήλωσε «έκπληκτος» και «εκνευρισμένος» για το γεγονός ότι αυτό το ζήτημα επανέρχεται διαρκώς.

«Πολλοί παρακολουθούν τηλεόραση το βράδυ και ελπίζουν ότι ο καγκελάριος θα συγκρατήσει τα νεύρα του», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη φήμη ότι ο ίδιος ευθύνεται για την καθυστέρηση.

Ερωτώμενος σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε πάντως βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει κανονικά τη θητεία της το φθινόπωρο του 2025. «Θα έβαζα και στοίχημα», σημείωσε.

(Απεμπε – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί