Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, ακολουθώντας τον Μακρόν, δήλωσε ότι η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ «δεν είναι κάτι το αδιανόητο», αποκαλύπτοντας πως εκτιμά τον Γάλλο πρόεδρο που δεν απέκλεισε αυτή την ιδέα.
Ο Ράντεκ Σικόρσκι έκανε την παρατήρηση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την 25η επέτειο από την ένταξη της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ στο πολωνικό κοινοβούλιο την Παρασκευή, και το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε τα σχόλια αργότερα στα αγγλικά.
Παράλληλα κάλεσε τη Δύση να προβεί σε μία «Ασύμμετρη κλιμάκωση»!!
«Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων δεν είναι αδιανόητη, επειδή πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία υπάρχουν καλές προθέσεις, δηλαδή ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναρωτηθεί ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα μας, ότι δεν θα ήταν σίγουρος ότι δεν θα κάναμε τίποτα δημιουργικό, και επομένως δεν θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ελεύθερα τα σενάρια τους».
Πριν από μερικές ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ένα σχόλιο που έφερε…τρικυμίες στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Μετά και τις απειλές Πούτιν περί ενός πυρηνικού πολέμου, οι Γάλλοι αξιωματούχοι προσπάθησαν αργότερα να διευκρινίσουν τις δηλώσεις του Μακρόν και να περιορίσουν την αντίδραση, ενώ επέμειναν στην ανάγκη «να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία».
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









