Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.
Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο ορόφους ενός οκταώροφου κτιρίου, σε αυτοκίνητα και καταστήματα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, πρόσθεσε.
🔴 Breaking: Explosion in Bandar Abbas, Iran
— Faezeh Alavi (@SFaeze_Alavi) January 31, 2026
This compatriot says that "it was a strike".
Is it the beginning? pic.twitter.com/vOqQPpZuT6
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) January 31, 2026
A loud explosion has been reported in a building in the Azadegan district of Bandar Abbas in southern Iran, with residents saying the blast was strong enough to be heard across the city. pic.twitter.com/ZnaOXmgn4U
Explosion rocks Bandar Abbas in Iran with reports of fatalities
— Boi Agent One (@boiagentone) January 31, 2026
Iranian media claims gas leak while denying that IRGC commander was targeted
Conflicting narratives emerging from strategic Strait of Hormuz port city
Cause remains under investigation as details 🅱️egin to emerge pic.twitter.com/2lq7gNgH3P
Έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιορισθεί η αιτία, διευκρίνισε ο Μεχρντάντ Χασανζαντέχ, γενικός διευθυντής διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας Χορμοζγκάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπαντάρ Αμπάς, σύμφωνα με το Irna.
Εικόνες που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι ένα μέρος της πρόσοψης του κτιρίου έχει ανατιναχθεί.
Άλλα ιρανικά ΜΜΕ αναφέρονται επίσης στην έκρηξη, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία της.
Η έκρηξη σημειώνεται σε ένα τεταμένο πλαίσιο καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις απειλές για επιθέσεις εναντόν του Ιράν και ανέπτυξε αρμάδα πλοίων στον Κόλπο.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως οι πληροφορίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τις οποίες διοικητής του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στοχοθετήθηκε στην έκρηξη είναι “εντελώς ψευδείς”.
Στο μεταξύ ο αρχηγός του ιρανικού στρατού Αμίρ Χαταμί προειδοποίησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε επίθεσης, σημειώνοντας ότι οι ιρανικές δυνάμεις είναι σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, μετά την ανάπτυξη αυτήν την εβδομάδα σημαντικών αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Κόλπο.
«Αν κάνει λάθος ο εχθρός, αυτό θα βάλει αναμφιβόλως σε κίνδυνο τη δική του ασφάλεια, αυτήν της περιοχής και αυτήν του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε ο Αμίρ Χαταμί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, σημειώνοντας επίσης ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται «σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής».
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα απαγόρευση από την Ε.Ε.: Βάζει μπλόκο στην καταστροφή απούλητων ρούχων από τις εταιρείες
- Η ΕΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρής αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή
- Chips Act, τεχνητή νοημοσύνη και 6G: Η Ε.Ε. ετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα»
- Νορβηγία-Έπσταϊν: Οι αρχές άρχισαν έρευνα εις βάρος γνωστής διπλωμάτισσας και του συζύγου της
- Απίστευτο timelapse βίντεο από Ρωσία δείχνει το χιόνι να “θάβει” πολυώροφα κτίρια μέσα σε λίγες ώρες
- Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών της Σκωτίας ζητά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ
- Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε τη σύμβαση για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στον Ασπρόπυργο
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Έπιασε φωτιά υπόγειο σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία
- Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ο 26χρονος που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και βιντεοσκόπηση ανήλικου
- Διδυμότειχο: Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο, αλλά με πτωτική τάση









