Μετά τον ΟΗΕ, το Ισραήλ τα βάζει και με τον ΠΟΥ: «Γιατί σας είναι τόσο φθηνό το δικό μας αίμα;»

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Χίλαντ Ερντάν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ),

λίγο αφότου ο διεθνής οργανισμός επέκρινε την επίθεση του Ισραήλ σε ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο της Γάζας.

“Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι από τις αναφορές για επιθέσεις σε ασθενοφόρα που απομακρύνουν ασθενείς κοντά στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα, που οδήγησαν σε θανάτους, τραυματισμούς και ζημιές. Επαναλαμβάνουμε: οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Πάντα.” δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Ερντάν απάντησε ότι η «προκατάληψη και τα διπλά μέτρα και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» του ΠΟΥ δεν γνωρίζουν πραγματικά όρια.

“Επιβεβαίωσες ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν εκμεταλλεύονταν το ασθενοφόρο; Το έκαναν! Βρίσκεσαι σε κάθε ευκαιρία για να καταδικάσεις το Ισραήλ, αλλά μένεις απόλυτα σιωπηλός ενώ η Χαμάς εκτοξεύει σκόπιμα ρουκέτες στο Νοσοκομείο Μπαρζιλάι στην Ασκελόν.

Πού ήταν το “απόλυτο σοκ” σας όταν οι Ναζί της Χαμάς δολοφόνησαν τους τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου Magen David Adom ενώ περιέθαλψαν τους τραυματίες; Πού ήταν οι κλήσεις σας για να προστατέψετε τα ασθενοφόρα όταν οι ισραηλινοί EMT στοχοποιήθηκαν από τα RPG της Χαμάς; Γιατί σας είναι τόσο φθηνό το αίμα του Ισραήλ;”.

(ΦΩΤΟ: ΑΠΕΜΠΕ-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί