Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι “αρκετά ισχυρές” ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες, ένα λάθος-που όπως είπε-οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Πούτιν έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου αργά χθες το βράδυ μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία.
«Ακούμε απειλές από το Κογκρέσσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν», είπε ο Πούτιν σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση.
Και συνέχισε απευθύνοντας ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τις διεθνιστικές δυνάμεις που επιθυμούν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους (βλ. Ατζέντα 2030) πάνω στον πλανήτη:
«Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν».
Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, όπως έχουν ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, για να συζητήσουν “όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων”, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, παρά τα ευχολόγια, και οι δύο πλευρές έχουν παραδεχθεί πως δεν αναμένεται σημαντική πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων που σήμερα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









