Κρεμλίνο: «Τα αφεντικά των Ουκρανών επιμένουν να συνεχιστεί ο πόλεμος»

Τα αποκαλεί «διοικητές του Κιέβου».

Μια εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα επέτρεπε στη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης επί του παρόντος, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο λίγο μετά την έκκληση που έκανε για άμεση εκεχειρία χωρίς προϋποθέσεις ο στενότερος σύμμαχος της Μόσχας, ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο έκανε έκκληση Μόσχα και Κίεβο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία διαρκείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα έλαβε υπόψη της τα σχόλια του Λουκασένκο και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα το συζητήσει μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα. Επισήμανε όμως ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορούν να επιτευχθούν επί του παρόντος μέσω της κατάπαυσης του πυρός.

“Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία τίποτα δεν αλλάζει, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται γιατί σήμερα αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας”, είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια σημεία του σχεδίου το οποίο πρότεινε η Κίνα για να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία είναι “μη πραγματοποιήσιμα για την ώρα εξαιτίας της απροθυμίας-ή μάλλον της αδυναμίας-της ουκρανικής πλευράς να παρακούσει τους προϊσταμένους της και τους διοικητές της”.

“Αυτοί οι διοικητές, όπως γνωρίζουμε, δεν βρίσκονται στο Κίεβο και επιμένουν να συνεχιστεί ο πόλεμος”, είπε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ανοιχτή για ειρήνη, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τους δικούς της όρους.

Υποστηρίζει ότι το Κίεβο θα πρέπει να αποδεχτεί την “νέα πραγματικότητα” επί του πεδίου.

Η Μόσχα λέει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χρησιμοποιούν την Ουκρανία στο πλαίσιο ενός “υβριδικού πολέμου” με στόχο να επιτύχουν στρατηγική ήττα της Ρωσίας.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί