Κίνα σε ΗΠΑ για την κατάρριψη του μπαλονιού: “Υπερβολική αντίδραση”, vid

Διεθνώς ρεζίλι έγινε η αμερικανική διοίκηση.

Στην καταδίκη της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει το κατασκοπευτικό μπαλόνι, που εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Επανέλαβε ότι δεν εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών».


«Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να απαντήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, το μπαλόνι καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου έξι ναυτικών μιλίων από τα παράλια των ΗΠΑ. Χτυπήθηκε από πύραυλο AIM-9X που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 και δεν υπήρξαν παράπλευρες ζημιές ή κίνδυνος για τους πολίτες, συμπλήρωσε.

Το κινεζικό μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου, πέρασε στον εναέριο χώρο του Καναδά στις 30 του μηνός και την επομένη ξαναμπήκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί