Κίεβο: «Ρωσική προβοκάτσια το μακελειό στη Μόσχα για να γενικευτεί ο πόλεμος», vid

Έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία.

Μετά την…«αποποίηση ευθυνών», οι Ουκρανοί κατηγορούν τώρα την ίδια τη ρωσική ηγεσία και τις ρωσικές Ε.Δ. για προβοκάτσια, σχολιάζοντας το μακελειό στη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) κατηγόρησε το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν μια “κλιμάκωση” του πολέμου.

“Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι μια σχεδιασμένη και εσκεμμένη πρόκληση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών με εντολή του (Βλαντίμιρ) Πούτιν.

Στόχος της είναι να δικαιολογήσει ακόμη πιο σκληρά πλήγματα κατά της Ουκρανίας και γενική επιστράτευση στη Ρωσία”, δήλωσε η GUR, εκτιμώντας ότι η επίθεση “πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο”.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχθηκε για πρώτη φορά επίσημα πως το ρωσικό κράτος βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου», «δείχνοντας» την εμπλοκή της Δύσης στην Ουκρανία:

Την ίδια ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Crocus City Hall είναι τεράστια και δεν έχει ελεγχθεί, με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί