«Καρφώνουν» τα παράνομα παρκαρίσματα και παίρνουν… χρήματα! Δείτε σε ποιό μέρος

Ακόμα και αν περιστατικά παράνομης στάθμευσης σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως είναι η Σουηδία, είναι λίγα, οι κάτοικοι δεν παύουν να ενοχλούνται και να αναζητούν λύσεις για την πλήρη πάταξη του φαινομένου.

Τη… «λύση» θεωρεί ότι έχει βρει ένας ντόπιος επιχειρηματίας που πρόσφατα λάνσαρε ένα Mobile app (εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα) για την καταγγελία των περιστατικών παράνομης στάθμευσης από ιδιώτες.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Scout Park» και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Σουηδό πολίτη άνω των 16 ετών να καταγγείλει τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και να λάβει ως αμοιβή ύψους 8,55 ευρώ (100 κορώνες Σουηδίας).

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν τα παράνομα παρκαρίσματα στις θέσεις στάθμευσης που διαχειρίζεται μία συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία (με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία ο εμπνευστής του app) και είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση των εν λόγω χώρων, αλλά και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες. Το app, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί αποκλειστικά στην πόλη Ουψάλα.

Ειδικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής: Οι χρήστες «ανεβάζουν» φωτογραφίες των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων οι οποίες στέλνονται στην εταιρεία διαχείρισης. Υπάλληλοι της τελευαίας μεταβαίνουν στο σημείο και ελέγχουν την κατάσταση. Αν επιβεβαιωθεί η παράνομη στάθμευσης ενός ΙΧ, οι καταγγέλοντες θα λάβουν 8,55 ευρώ, τα οποία μεταφέρονται στο κινητό τους μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή έχει βρει πλήθος υποστηρικτών χωρίς να απουσιάζουν και όσοι επισημαίνουν ότι η καταγγελία των παράνομα παρκαρισμένων ΙΧ δεν μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα των πολιτών.

Ο άνθρωπος, μάλιστα, που εξέλιξε την εφαρμογή έχει λάβει εκατοντάδες μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο, ενώ σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, είχε αποτελέσει θύμα επίθεσης κατά την παρουσία του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

carandmotor – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί