Καναδάς: Προειδοποίηση πολιτών για «αυξημένο κίνδυνο» επιθέσεων στη Μέση Ανατολή

Προτροπή στους υπηκόους της χώρας του Καναδά να αποφεύγουν τα ταξίδια

και να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής το Σάββατο από την κυβέρνηση του Καναδά, εξαιτίας του «αυξημένου κινδύνου» να διαπραχθούν «επιθέσεις», μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά ενημέρωσε για «πολλούς προορισμούς» στη Μέση Ανατολή, τις ταξιδιωτικές οδηγίες του, ειδικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, «λόγω του αυξημένου κινδύνου [διάπραξης] επιθέσεων» και συστήνει στους Καναδούς να δείχνουν προσοχή «καθώς οι συνθήκες ως προς την ασφάλεια μπορεί να επιδεινωθούν πολύ γρήγορα».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ οι Καναδοί πρέπει να αποφεύγουν ιδίως τα ταξίδια στο Ιράκ, όπου η κατάσταση είναι «ευμετάβλητη, απρόβλεπτη και δυνητικά επικίνδυνη» και παροτρύνει τους υπηκόους της χώρας που βρίσκονται στη χώρα αυτή να φύγουν το ταχύτερο. Παρόμοιες προειδοποιήσεις διατυπώνει για τη Συρία και το Αφγανιστάν.

«Μεγάλη προσοχή» συστήνεται επίσης για χώρες όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Για το Ιράν η Οτάβα επιμένει πως απαιτείται «μεγάλη προσοχή» διότι «μπορεί να σημειωθούν βίαιες διαδηλώσεις τις επόμενες ημέρες» και η κατάσταση «να επιδεινωθεί» ως προς την ασφάλεια.

Η αποστολή του NATO στο Ιράκ ανέστειλε τις επιχειρήσεις της στο Ιράκ — εκπαίδευε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας — μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή στον υποστράτηγο Σουλεϊμανί τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί