Έξι παιδιά, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο βρέφη,
είναι μεταξύ των 36 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στην Καμπότζη όπου ζούσαν μαζί με τις οικογένειές τους, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα που γνωρίζει έκρηξη στον τομέα της οικοδομής, κατήγγειλαν σήμερα επιζώντες.
Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών φέρνει στο φως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών στην Καμπότζη, με τους εργάτες συχνά να αναγκάζονται να ζουν στις οικοδομές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Το πολυώροφο υπό ανέγερση κτίριο, που βρισκόταν στην παράκτια πόλη Κεπ, κατέρρευσε την Παρασκευή την ώρα που οι εργάτες και οι οικογένειές τους ξεκουράζονταν αφού είχαν ρίξει το τσιμέντο για τον έβδομο όροφο.
Οι αρχές ακόμη δεν έχουν καθορίσει τα αίτια της κατάρρευσης.
Μία ολόκληρη οικογένεια, στην οποία περιλαμβάνεται ένα βρέφος 5 μηνών και ένα 4χρονο παιδί, σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτιρίου, δήλωσε ο Σεθ Φέρα, οικογενειακός φίλος.
Η μητέρα Μέι Αζ Γιάι πήγε να εργαστεί στην κατασκευή του κτιρίου μαζί με τον σύζυγό της όταν ήταν έγκυος και ολόκληρη η οικογένεια ζούσε εκεί.
«Εργαζόταν ως τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης και μετά σταμάτησε», εξήγησε ο Σεθ Φέρα, που ζει κοντά στο κτίριο.
Οι αρχές της Καμπότζης έχουν συλλάβει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που ταυτοποιήθηκε ως ο Εκ Σαρούν, καθώς και τη σύζυγό του Τσιβ Σόθι, όμως ο κυβερνήτης της Κεπ, ο Κεν Σάθα, επεσήμανε σήμερα ότι δεν γνωρίζει αν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα.
«Επί της αρχής οι εργάτες δεν επιτρέπεται να ζουν στα εργοτάξια», εξήγησε ο Κεν Σάθα. «Όμως δεν υπάρχουν μέρη για να κοιμηθούν. Επρόκειτο για μια ιδιωτική κατασκευή».
Όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές θα απαγορεύσουν στους εργάτες να ζουν στα εργοτάξια, απάντησε: «Θα λάβουμε μέτρα».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν υποβάθμισε τους κινδύνους, λέγοντας στους δημοσιογράφους χθες Κυριακή ότι τέτοιου είδους καταστροφές συμβαίνουν παντού.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο