Ιστορικό «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» της ΔΗΘΕΝ «δεξιάς» Μελόνι από Ζαχάροβα – Πέφτουν οι «μάσκες»

Εξάλλου όπως είχαν σχολιάσει τα ρωσικά ΜΜΕ: «Αν η Μελόνι ήταν πραγματική απειλή για το κατεστημένο, δεν θα είχε κερδίσει τις ιταλικές εκλογές»

Να αποδομήσει το δήθεν “φιλορωσικό” προφίλ που έχει η επίσης “δήθεν δεξιά” κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, επιχείρησε η Μόσχα.

Ακούγοντας τις ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ της ιταλικής πλευράς, με την ίδια την Μελόνι να θέλει να μεσολαβήσει προσωπικά για την ειρήνευση στην Ουκρανία, το ρωσικό ΥΠΕΞ απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές δημόσιο “άδειασμα”.

Ιδού η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, που δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω:

Ερώτηση: Πώς θα μπορούσατε να σχολιάσετε τις πληροφορίες σχετικά με την ετοιμότητα της Ρώμης να ενεργήσει ως «εγγυητής» μιας ειρηνικής διευθέτησης στην Ουκρανία; Αυτό, ειδικότερα, είπε η πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, Τζ. Μελόνι, κατά την τελική συνέντευξη Τύπου στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

💬 Απάντηση: Ξέρετε, πολλές χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμμετάσχουν στη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και κάποιες μας προσφέρουν απευθείας τις υπηρεσίες διαμεσολάβησής τους.

Αυτό συζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα. Άλλοι το κάνουν με ειλικρίνεια, άλλοι επιδιώκουν τους δικούς τους εγωιστικούς στόχους, προσπαθώντας να «εισχωρήσουν» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για να λάβουν μερίσματα εξωτερικής πολιτικής.

Ωστόσο, είναι περίεργο για εμάς να ακούμε προτάσεις για μεσολάβηση από χώρες που, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, πήραν μια ξεκάθαρη και πολύ επιθετική αντιρωσική θέση, όχι μόνο υποστήριξαν το αιματηρό καθεστώς του Κιέβου, αλλά και παρέχουν με σημαντική στρατιωτική και στρατιωτικο-τεχνική βοήθεια, αντλώντας σκόπιμα την Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα όπλα. Είναι γνωστό ότι η Ιταλία, μαζί με μια μεγάλη γκάμα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, προμηθεύει το Κίεβο με νάρκες κατά προσωπικού.

Αυτές οι ανεύθυνες ενέργειες όχι μόνο πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς, καθυστερούν το τέλος της σύγκρουσης, αλλά είναι επίσης γεμάτες με το να σύρουν τις χώρες του ΝΑΤΟ σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ωστόσο, οι δυτικοί χορηγοί του Κιέβου, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ιταλία, δεν σκέφτονται καν να σταματήσουν, αντίθετα αυξάνουν τις προμήθειες.

Είναι προφανές ότι, δεδομένης της θέσης της Ιταλίας, δεν μπορούμε να τη θεωρήσουμε ούτε ως «έντιμο μεσολαβητή» ούτε ως πιθανό εγγυητή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Θα ήταν καλύτερα οι Ευρωπαίοι ψευδοειρηνευτές να σταματήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε πιο σταθερή και απαιτητική δουλειά με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, ο οποίος επανειλημμένα εξέφρασε την πλήρη απόρριψή του για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης και στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, υπέγραψε μάλιστα διάταγμα για άρνηση διαπραγμάτευσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

pexels photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί