Ισραήλ: «Εχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς»

Οι ισραηλινές ενέργειες για την εφαρμογή νέου σχεδίου για την περιοχή και την αποκατάσταση των κοινοτήτων που δέχθηκαν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου,

ενώ η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είναι παρά ένα στάδιο αυτής της μακράς διαδικασίας, δήλωσε ο Μπένι Γκαντς, πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου που συμμετέχει την ισραηλινή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. «Εχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς», είπε.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Γάζα θα συνεχισθεί εντός του εδάφους της Λωρίδας – θα διεισδύσουμε σε βάθος, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, για να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας για τις κοινότητες που θα αποκατασταθούν και θα ανοικοδομήσουμε την περιοχή», δήλωσε ο Μπένι Γκαντς.

«Η χερσαία επιχείρηση δεν θα είναι παρά ένα στάδιο μίας μακράς διαδικασίας που θα περιλαμβάνει αμυντικές, διπλωματικές και κοινωνικές πτυχές και θα διαρκέσει χρόνια», προειδοποίησε ο πρώην στρατηγός και υπουργός Αμυνας του Ισραήλ που εντάχθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Μπενιαμίν Νετανιάχου και κυρίως στο ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που διαχειρίζεται τον πόλεμο στην Γάζα.

Ο Μπένι Γκαντς προειδοποίησε τους εχθρούς του Ισραήλ, πέραν της Χαμάς, ότι κινδυνεύουν επίσης να καταστραφούν.

«Ο κίνδυνος καταστροφής δεν είναι η δική μας μοίρα, αλλά μάλλον, η μοίρα εκείνων που θα μας κάνουν κακό», προεισδοποίησε κατά την διάρκεια ομιλίας.

Ως προς την οργάνωση Χαμάς και σε ερώτηση αν θα υπάρξουν δολοφονίες στο εξωτερικό, απάντησε: «Θα πλήξουμε την Χαμάς οπουδήποτε».

Το Ισραήλ θα λάβει εν τέλει τις δικές του αποφάσεις ως προς τα πολεμικά του σχέδια, δήλωσε ο Μπένι Γκαντς αναφερόμενος στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αμερικανικές πιέσεις επί της ισραηλινής ηγεσίας με στόχο την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας.

«Λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις βασισμένες μόνο στα δικά μας συμφέροντα».

(ΑΠΕΜΠΕ – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί