Ο ανώτατος εκλογικός αξιωματούχος της Τζόρτζια, ένας Ρεπουμπλικάνος, δήλωσε ότι η επανακαταμέτρηση των ψήφων που πραγματοποιήθηκε χειρωνακτικά δεν είναι πιθανό να αλλάξει το προβάδισμα των 14.000 ψήφων που είχε ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, χάρη στο οποίο κέρδισε στην πολιτεία.
Αν συμβεί αυτό, ο Ρεπουμπλικάνος θα έχει ακόμη λιγότερες επιλογές για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Για να παραμείνει στην προεδρία ο Τραμπ πρέπει να ανατραπούν τα αποτελέσματα σε τουλάχιστον τρεις μεγάλες πολιτείες.
Μέχρι στιγμής ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 306 εκλέκτορες –από τους 270 που χρειάζονται για να κερδίσει τις εκλογές– και ο Τραμπ 232.
Προς το παρόν οι απόπειρες του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να αλλάξει το αποτέλεσμα σε κάποιες πολιτείες ή να αποδείξει ότι υπήρξαν παρατυπίες στις εκλογές δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα.
Στο Ουισκόνσιν εκλογικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συνεχιζόμενη ανακαταμέτρηση σε μια από τις κομητείες που συνήθως ψηφίζει υπέρ των Δημοκρατικών το πιθανότερο είναι να προσθέσει ψήφους στον Μπάιντεν.
Η προεκλογική ομάδα του Τραμπ μπορεί να ζητήσει νέα επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαμαράς για 28η Οκτωβρίου: «Πριν 85 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στην υποταγή»
- 28η Οκτωβρίου: Η άγνωστη τραγωδία στην περαταριά Λούρου – Ήρωες του αλβανικού μετώπου χάνονται στα νερά του ποταμού
- Παράταση ενός μήνα πήρε η επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις
- 28η Οκτωβρίου – Ηράκλειο: Τα γράμματα από το μέτωπο, είναι ό,τι έχει από τον πατέρα του
- Ξέσπασμα Πολάκη: «Βρε ουστ από εδώ»
- Συμπαραγωγή αεροσκάφους από Ρωσία και Ινδία, vid
- Ο Στιβ Μάρτιν συμμετέχει σε νέα εκδοχή του «My Only Angel» του Yungblud και των Aerosmith
- Ζητούν τη συνδρομή του στρατού κατά… φονικών αρκούδων! Δείτε σε ποιά χώρα
- NBA: Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Γιαννης Αντετοκούνμπο
- Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση στο Σουδάν









