ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θεωρούν ικανό για δεύτερη θητεία τον Μπάιντεν

Η πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είναι σε διανοητική κατάσταση που θα του επέτρεπε να αναλάβει και να ολοκληρώσει δεύτερη θητεία,

αυτό όμως ισχύει επίσης για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο και προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, υποδεικνύει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Το 64% του δείγματος έκρινε ότι ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, δεν είναι ικανός να αναλάβει δεύτερη θητεία λόγω της διανοητικής του κατάστασης — μάλλον κακός οιωνός για τον ένοικο του Λευκού Οίκου, η ηλικία του οποίου ήταν ήδη το κυριότερο μειονέκτημά του.

Το 51% ωστόσο θεωρεί το ίδιο για τον κ. Τραμπ, 77 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Daily News που αναμεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν —η πνευματική διαύγεια του οποίου απασχόλησε το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση πορίσματος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων εγγράφων, στο οποίο περιγράφεται ως «συμπαθητικός ηλικιωμένος κύριος με καλές προθέσεις αλλά κακή μνήμη»— απορρίπτει τις επικρίσεις αυτής της φύσης, δηλώνοντας πως η μνήμη του είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως έχει σκοπό να αποσυρθεί από την κούρσα.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί