προετοιμάζει την προώθηση δέκα ή περισσότερων νομοσχεδίων με στόχο τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, Κυριακή, μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η υποεπιτροπή, υπό την ηγεσία του Σίσιλιν, δημοσιοποίησε μία αναφορά 449 σελίδων τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, στην οποία και αναφέρονταν λεπτομερώς παραβάσεις σχετικές με την άσκηση επιρροής στην αγορά, από εταιρίες όπως, η Apple, η Amazon, η Google της Alphabet και το Facebook.
H στρατηγική της παραγωγής μιας σειράς μικρότερων νομοσχεδίων έχει ως στόχο τη μετρίαση των αντιδράσεων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες και τα λόμπι τους, συγκριτικά με το αν ήταν ένα και μόνο νομοσχέδιο, είπε η ίδια πηγή.
Ο Σίσιλιν εργάζεται για την κατάρτιση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου με στόχο ένα σημαντικό νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους, όπως είπε η ίδια πηγή.
Τα σχόλια του Σίσιλιν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά χθες, Κυριακή, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ειδήσεων Axios.
Το γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
Κύρια Θέματα

















