ΗΠΑ: «Αν πέσει η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησε την Πέμπτη ότι το ΝΑΤΟ θα συρθεί σε πόλεμο εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Μιλώντας σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής για να συζητηθεί η πρόσφατη απουσία του ενώ νοσηλευόταν για επιπλοκές από χειρουργική επέμβαση καρκίνου του προστάτη, ο Όστιν προέβλεψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα «σταματούσε» εάν η Μόσχα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όστιν έκανε τις παρατηρήσεις αυτές αφού ρωτήθηκε για την αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Παρά τη σημαντική δικομματική υποστήριξη για τη βοήθεια της Ουκρανίας, το μέτρο έχει σταματήσει εν μέσω μιας σειράς κομματικών διαφωνιών για την ασφάλεια των συνόρων και άλλα ζητήματα.

«Γνωρίζουμε ότι αν ο Πούτιν πετύχει εδώ, δεν θα σταματήσει», είπε ο Όστιν.

«Θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πιο επιθετική δράση στην περιοχή. Και άλλοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο, άλλοι αυταρχικοί, θα το δουν και θα ενθαρρυνθούν από το γεγονός ότι αυτό συνέβη και δεν μπορέσαμε να υποστηρίξουμε μια δημοκρατία.

Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί