Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 115 το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της κρίσης σε 2.491 θύματα, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.116 με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 101.790.
Στον αντίποδα, 18.491 άτομα έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής.
Ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 40.962, ενημέρωσε αργά χθες ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω Twitter.
«Σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη) είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη). Φτάσαμε σε αυτό το σημείο με συνολικά 791.906 διαγνωστικά τεστ, χωρίς κανένα από αυτά να γίνει τυχαία», εξήγησε ο υπουργός, ο οποίος σε άλλο μήνυμά του υποστήριξε ότι σε κάθε κρούσμα, γίνεται ιχνηλάτηση επαφών.
Ο Κοτζά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα αφού ολοκληρωθεί το Ραμαζάνι, που αρχίζει σήμερα — δηλαδή στα τέλη του Μαΐου — αλλά, για να συμβεί αυτό, επιμένει ότι όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στα αποκαλυπτήρια του πρώτου μνηνείου για τους ΛΟΑΤΚΙ στρατιώτες της Βρετανίας ο βασιλιάς Κάρολος
- Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Κατέρρευσε ταράτσα παλαιού κτίσματος και καταπλάκωσε 65χρονο εργάτη
- Ο Τραμπ χαρακτήρισε «σπουδαίο άνδρα» τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, vid
- Αλ. Σδούκου: «Η επέτειος του ΟΧΙ είναι ημέρα που ενώνει, όχι που διχάζει»
- Αφαιρούν τα έσοδα του ΚΟΚ από τους Δήμους – Χ. Δούκας: «Η κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της στους δήμους»
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Υπεγράφη το ΠΔ – Τι θα ισχύσει
- Επανασύνδεση Τραμπ-Μασκ; Συναγερμός στους διεθνιστές – Οι δύο ημερομηνίες που τους «καίνε», vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει η κυβέρνηση των ψευτών και της δυσβάσταχτης ακρίβειας
- Καναδός πρωθυπουργός μετά το σοκ των νέων δασμών Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις»
- Χανιά: Αναζητείται ο 25χρονος δράστης για τη δολοφονία του 52χρονου στο γλέντι – Σχεδόν εξ’ επαφής οι πυροβολισμοί









