Η Ουγγαρία απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία μελιού και συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος

Η Ουγγαρία απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος και μελιού-- πέραν των σιτηρών--μέχρι τις 30 Ιουνίου,

όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γκεργκέλι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αυξάνοντας την πίεση προς τις Βρυξέλλες να διευρύνει τα μέτρα που έχει προτείνει η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα λάβει έκτακτα «προληπτικά μέτρα» για το σιτάρι, τον αραβόσιτο, τους ηλιόσπορους και την ελαιοκράμβη, αφότου ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έλαβαν μονομερώς μέτρα για να απαγορεύσουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσουν τους δικούς τους γεωργικούς τομείς.

Ωστόσο, η Ουγγαρία και η Πολωνία δήλωσαν ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλα προϊόντα.

Η απαγόρευση των εισαγωγών βασικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων “περιλαμβάνει συνολικά 25 προϊόντα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι ελαιοκράμβη, ηλιόσπορος, αλεύρι, λάδι, μέλι και συγκεκριμένα προϊόντα κρέατος”, είπε ο Γκούλιας σε συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήρθε αφότου ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας Ίστβαν Νάγκι ζήτησε την επέκταση οποιασδήποτε απαγόρευσης εισαγωγών σε ολόκληρη την ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει “αβγά, μέλι και πουλερικά”, σε ανάρτησή του στο Facebook αργά χθες Τετάρτη.

Ο Νάγκι δήλωσε επίσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI την Τετάρτη ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να επιτρέπει τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών, διασφαλίζοντας την αναχώρηση τέτοιων αποστολών “με ελεγχόμενο τρόπο”.

(απεμπε – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί