Γερμανία: Συνέλαβαν Ρώσο ως ύποπτο για τη δολοφονία Ουκρανών στρατιωτών

Γερμανοί εισαγγελείς ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα σε βάρος ενός Ρώσου πολίτη ο οποίος συνελήφθη με την υποψία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε δύο Ουκρανούς στρατιώτες στη Βαυαρία το Σαββατοκύριακο.

Οι στρατιώτες, οι οποίοι ανέρρωναν στη νότια Γερμανία, βρέθηκαν την Κυριακή έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Μούρναου αμ Ζέε. Έφεραν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και ο ένας, ηλικίας 36 ετών, πέθανε στο σημείο. Ο δεύτερος, ηλικίας 23 ετών, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Ένας 57χρονος Ρώσος πολίτης συνελήφθη στο σπίτι του λίγο αργότερα, ως ύποπτος για τους φόνους.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπόθεση και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να αποκλείσει τα πολιτικά κίνητρα εκ μέρους του φερόμενου ως δράστη.

Η ουκρανική κυβέρνηση, στη δική της ανακοίνωση, ανέφερε ότι οι προξενικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιες μονάδες υπηρετούσαν τα θύματα και να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από το γενικό προξενείο του Μονάχου να παρακολουθεί την υπόθεση και να παραμείνει σε επαφή με τις γερμανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, εξηγώντας ότι η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

απεμπε – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί