Γεωργιανός ηγέτης: «Η επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία», vid

«Σήμερα βλέπουμε τις συνέπειες».

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια αντίδραση στην επέκταση του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, σε μία σπάνια παραδοχή από την κατά βάση εχθρική προς τη Ρωσία ηγεσία της χώρας.

Μιλώντας στο φόρουμ ασφαλείας GLOBSEC την Τρίτη, ο Ιρακλί Γκαριμπασβίλι παραδέχθηκε ότι «ένας από τους κύριους λόγους» πίσω από τη σύγκρουση «ήταν η επέκταση του ΝΑΤΟ… η επιθυμία της Ουκρανίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».

Μέχρι και ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος εξεπλάγην και τον ξαναρώτησε για να λάβει την ίδια απάντηση.

«Νομίζω ότι όλοι ξέρουν τον λόγο. Δεν θέλω να κάνω εικασίες και δεν θέλω να παραθέσω τις δηλώσεις της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά ένας από τους λόγους ήταν η βούληση και η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Επομένως, βλέπουμε τις συνέπειες», πρόσθεσε.

«Είχαμε πολύ δύσκολες μέρες το 2008. Σήμερα ίσως κάποιοι ξέχασαν ότι το 20% της επικράτειάς μας είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία και το 2008, μετά τον πόλεμο, η Ρωσία δεν άφησε το έδαφός μας.

Αν ήμασταν στην κυβέρνηση το 2008, αν η κυβέρνησή μας ήταν στην εξουσία τότε, θα κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγουμε αυτόν τον πόλεμο».

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί