Ψυχοπαθής πρώην ηγέτης θέλει να σύρει την Ευρώπη σε Γ’Π.Π.! vid

Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που ξεστομίζει.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρεί τις θέσεις του Πούτιν στην Κριμαία αδύναμες και την προοπτική της επανάκτησης της Κριμαίας από την Ουκρανία ρεαλιστική σε ένα νέο αντιρωσικό του ξέσπασμα.

Ο πρώην ηγέτης της Βρετανίας, η κυβέρνηση του οποίου κατηγορήθηκε ευθέως από τον Πούτιν ότι τίναξε στον αέρα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2022, θεώρησε πως η…ανάκτηση της Κριμαίας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει το Κίεβο με τον απαραίτητο οπλισμό.

Θυμίζουμε πως η Κριμαία πάρθηκε από τον Πούτιν το 2014 δίχως να πέσει ούτε μία σφαίρα, λίγους μήνες μετά το διεθνιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι η Κριμαία αποτελεί μία μεγάλη προοπτική επειδή παλιότερα όλοι πίστευαν ότι ο Πούτιν δεν θα αφήσει ποτέ την Κριμαία να φύγει. Ξέρετε, αυτό δεν αξίζει τον κόπο. Αντίθετα, όλοι σκέφτηκαν: ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανακαταλάβει τη γέφυρα της ξηράς. Αλλά τώρα νομίζω ότι οι άνθρωποι λένε στον εαυτό τους: πρώτα από όλα είναι δυνατή η ανάκτηση της Κριμαίας.

Και κατά δεύτερον ο Πούτιν είναι πολύ ευάλωτος στην Κριμαία. Και αν εξετάσετε την υποδομή, την διοικητική μέριμνα, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκεί»:

Για τους Ρώσους τυχόν απώλεια της Κριμαίας, η οποία μαζί με το Ντονμπάς και μεγάλο μέρος της Ζαπορίζια έχουν ενταχθεί και επίσημα στην Ρωσική Ομοσπονδία, θα ισοδυναμεί με απώλεια ρωσικών εδαφών από εχθρικές (ουκρανονατοϊκές) δυνάμεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη του πολέμου:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί