Έρχεται η σειρά της Πολωνίας! Αυτό είπαν σήμερα Πούτιν-Λουκασένκο…

«Πολωνικές ταξιαρχίες βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από πόλεις μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει συνάντηση σήμερα με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για πρώτη φορά μετά την “ανταρσία” της Wagner τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μινσκ.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου δείχνει τους δύο ηγέτες να καταφθάνουν μαζί σε ένα παλάτι στην Αγία Πετρούπολη, όπου πρόκειται να έχουν διμερείς συνομιλίες.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες για τον ρόλο της Πολωνίας και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για πιθανή…«απορρόφηση» των εδαφών της δυτικής Ουκρανίας από τη Βαρσοβία!

Μάλιστα ο Λουκασένκο ειδικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, παραδίδοντας χάρτες με τις κινήσεις των πολωνικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία:

«Σας ευχαριστούμε για το γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης στη Λευκορωσία.

Σημειώνουμε τη μεταφορά των πολωνικών στρατευμάτων στα σύνορα του ενωσιακού κράτους (σ.σ. Ρωσίας-Λευκορωσίας). Μία από τις πολωνικές ταξιαρχίες βρίσκεται 40 χλμ. από την πόλη Μπρεστ και μία άλλη βρίσκεται περίπου 100 χλμ. από το Γκρόντνο.

Η Δύση θέλει να μεταφέρει τα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας στην Πολωνία. Η μεταφορά ουκρανικών εδαφών στην Πολωνία είναι απαράδεκτη και εάν ο πληθυσμός της Δυτικής Ουκρανίας ζητήσει βοήθεια, δεν θα μείνουμε άπραγοι.

Οι Βαγκνερίτες θέλουν να πάνε στη Δύση. Τους λέω πηγαίνετε μία εκδρομή μέχρι τη Βαρσοβία».

Ετοιμάζεται η σειρά της Πολωνίας; Όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η χώρα που θα πάρει σειρά μετά την Ουκρανία και μάλιστα με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Μόσχα και Μινσκ έχουν στρέψει το βλέμμα τους το τελευταίο διάστημα προς τη Βαρσοβία και τα περιβόητα σχέδιά της.

Θυμίζουμε τα λόγια του Πούτιν για τους Πολωνούς προ λίγων ημερών:

«Η Ρωσία θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Η Πολωνία έλαβε σημαντικό μέρος των δυτικών εδαφών της χάρη στη Σοβιετική Ένωση και την απόφαση του Ιωσήφ Στάλιν. Το έχει προφανώς ξεχάσει, αλλά η Μόσχα είναι έτοιμη να της υπενθυμίσει ότι τα δυτικά εδάφη της σημερινής Πολωνίας είναι στην πραγματικότητα το δώρο του Στάλιν στους Πολωνούς».

απεμπε-EPA-KYRGYZ PRESIDENT PRESS-SERVICE/HANDOUT photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί