Εκλογές-Τουρκία: Μεγαλύτερη συμμετοχή στον δεύτερο και κρισιμότερο γύρο

Οι κάλπες θα κλείσουν σε λιγότερο από 5 ώρες.

Από τις 8:00 της Κυριακής, άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές στην Τουρκία.

Εκατομμύρια πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αφού στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν κατάφερε κανένας από τους δύο υποψήφιους να εξασφαλίσει την εκλογή του.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως καταγράφηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, έτσι ώστε να ανανεώσει τη θητεία του για πέντε χρόνια ακόμα και να συμπληρώσει έτσι τρεις δεκαετίες στην ηγεσία της Τουρκίας.

Καθώς οι Τούρκοι κατευθύνονται στις κάλπες, η προσέλευση των ψηφοφόρων φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με την Σινέμ Κοσέογλου του Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη.

Οι γραμμές προχωρούν αρκετά γρήγορα καθώς η διαδικασία ψηφοφορίας στους δεύτερους γύρους είναι πολύ πιο εύκολη από την πρώτη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, με τους Τούρκους να επιλέγουν απλώς έναν πρόεδρο και να έχουν επιλογή ανάμεσα σε δύο μόνο υποψηφίους.

Στην ψηφοφορία της 14ης Μαΐου, οι εκλογές ήταν επιλογή μεταξύ τριών υποψηφίων, εκτός από τις βουλευτικές εκλογές, είπε ο Κοσέογλου, και οι γραμμές κινήθηκαν πιο αργά καθώς οι άνθρωποι αγωνίζονταν να συμπληρώσουν τα μεγαλύτερα ψηφοδέλτια.

«Οι άνθρωποι έχουν όρεξη να ψηφίσουν», πρόσθεσε.

(newsbomb – pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί