«Είναι ένας δικτάτορας που τον έχουν εγκαταλείψει όλοι»: Κόλαφος πρ. συμβούλου του Ζελένσκι

Ο Ολέξι Αρεστόβις, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, εξαπέλυσε «σφοδρή επίθεση» κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «δικτάτορα».

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Χ, στην οποία σχολίαζε το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού TIME αφιερωμένο στον Ζελένσκι, κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο πως φέρεται σαν δικτάτορας και πως είναι υπεύθυνος για τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα του.

«Είναι ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους, απρόθυμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναφωνεί υστερικά για μια γρήγορη νίκη, την οποία δεν μπορεί να πετύχει. Ένας αυταρχικός ηγέτης στον οποίο οι γύρω του φοβούνται να πουν την αλήθεια», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Ολέξι Αρεστόβις υπέβαλε την παραίτησή του στις αρχές του 2023, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ο ρωσικός πύραυλος που έπληξε πολυκατοικία στη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, ήταν αποτέλεσμα κατάρριψης από την ουκρανική αεράμυνα.


Σε συνέντευξή του στο ουκρανικό μέσο Interfax, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, η ημερομηνία των οποίων είναι ακόμη άγνωστη λόγω του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, ωστόσο υπολογίζεται να γίνουν γύρω στην άνοιξη του 2024.

(newsit – απεμπεEPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί