Η Ανακριτική Επιτροπή, μια υπηρεσία επιβολής του νόμου που ασχολείται με σοβαρά αδικήματα, ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες ομολόγησαν ότι ελάμβαναν “μίζες” που ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια ρούβλια ( 120.000 δολάρια) σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ιβάν Ποπουλόφσκι και ο Γκριγκόρι Ζόριν δέχθηκαν χρηματικά ποσά από δύο εταιρείες που προμήθευαν το υπουργείο Άμυνας με ηλεκτρικά είδη και καλώδια.
Από τον Απρίλιο, περισσότερα από δώδεκα άτομα μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού και αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν συλληφθεί στο μεγαλύτερο κύμα σκανδάλων που έχει πλήξει το στρατιωτικό κατεστημένο εδώ και χρόνια.
Οι ανακριτές μεταξύ άλλων ερευνούν ζητήματα διαφθοράς που σχετίζονται με υπηρεσίες ακινήτων, την προμήθεια στρατιωτικών στολών και την κατασκευή ενός μεγάλου στρατιωτικού θεματικού πάρκου κοντά στη Μόσχα.
Τον Μάιο σύντομα μετά τις πρώτες συλλήψεις ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετακίνησε απρόσμενα τον επί χρόνια υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού αντικαθιστώντας τον με τον οικονομολόγο Αντρέι Μπελαούσοφ, κάτι που φάνηκε ευρέως ως μια προσπάθεια να διασφαλισθεί μια σκληρή διαχείριση στις τεράστιες αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας και να εξαλειφθούν οι σπατάλες και ο χρηματισμός.
Όλοι όσοι ερευνώνται υπηρετούσαν υπό την ηγεσία του Σοϊγκού, ο οποίος ηγείτο του υπουργείου Άμυνας από το 2012 έως εφέτος τον Μάιο, όποτε ανέλαβε την θέση του γραμματέα του υπό τον έλεγχο του Πούτιν Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









