σε απόσταση μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας από το κυβερνών Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η YouGov, η πρώτη που διεξάγει αυτή η βρετανική διεθνής εταιρεία έρευνας και ανάλυσης δεδομένων μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου 2024.
Έξι μήνες μετά τη συντριπτική εκλογική νίκη των Εργατικών, το 26% των Βρετανών ψηφοφόρων, που συμμετείχαν στη σφυγμομέτρηση, απάντησε πως θα ψήφιζε το Εργατικό Κόμμα αν διεξάγονταν αύριο βουλευτικές εκλογές και το 25% το Reform UK. Τρίτοι έρχονται οι Συντηρητικοί με 22%.
Σύμφωνα με την έρευνα, το Reform, το οποίο απέσπασε το 14% των ψήφων στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, αντλεί ψήφους από τους Συντηρητικούς και λιγότερο από τους Εργατικούς του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
Το κόμμα του Φάρατζ έχει μόνο πέντε βουλευτές στο βρετανικό κοινοβούλιο των 650 εδρών, αλλά με πάνω από 4 εκατομμύρια ψήφους που συγκέντρωσε στις εκλογές, ο λαϊκιστής εκ των πρωτεργατών του Brexit, διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή στο βρετανικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ιστορικά κυριαρχούν Εργατικοί και Τόρις.
Οι Εργατικοί κέρδισαν τις τελευταίες εκλογές ωθούμενοι και από την απογοήτευση των ψηφοφόρων μετά από 14 χρόνια κυβερνήσεων Τόρις.
Εντούτοις, ολισθήματα της έξι μηνών κυβέρνησης, όπως οικονομικές διευκολύνσεις σε υπουργούς και αυξήσεις φόρων, προκαλούν αντιδράσεις και δυσαρέσκεια σε πολίτες απέναντι στους Εργατικούς.
Η δημοσκόπηση της YouGov, στην οποία συμμετείχαν 2.279 άτομα, και έγινε μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες, έδειξε επίσης ότι μόνο το 54% εκείνων που ψήφισαν Εργατικούς στις τελευταίες εκλογές, θα τους ξαναψήφιζαν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









