όταν προσπάθησαν να διαλύσουν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κεντρικό Λονδίνο, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για την επιβολή νέων μέτρων κατά της Covid-19 και να μην τηρούν τις αποστάσεις.
Κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν συναινούμε» και «Όχι στους ηλίθιους κανόνες», χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ, για να διαδηλώσουν κατά των νέων περιορισμών.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία τόνισε ότι η διαμαρτυρία έπρεπε να λήξει επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες. Στην Αγγλία επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις μέχρι 6 προσώπων. Εξαιρούνται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, εφόσον όμως οι συμμετέχοντες τηρούν τους κανόνες και κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.
«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, η διαμαρτυρία αυτή δεν εξαιρείται από τους κανονισμούς», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter. «Ζητάμε από τους παρευρισκόμενους να διαλυθούν. Δυστυχώς, κάποιοι αξιωματικοί τραυματίστηκαν» όταν ήρθαν σε αντιπαράθεση με το πλήθος, πρόσθεσε. Ορισμένοι εκτόξευαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών ενώ άλλοι τους καλούσαν «να επιλέξουν με ποια πλευρά» θα συνταχθούν.
Σύμφωνα με το BBC, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους, αφήνοντας ορισμένους με ορατά τραύματα, ενώ συνέλαβαν άλλους και τους πέρασαν χειροπέδες.
Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωθέντες αποχώρησαν τελικά από την Πλατεία Τραφάλγκαρ αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι κάποιοι συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ.
Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 6.042 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 34 θανάτους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Organisers arrested from Covid Conspiracy theorists protest in Trafalgar Square pic.twitter.com/EmRhfb6ZND
— Ali (@ali__samson) September 26, 2020
(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΒΙΝΤΕΟ για αυτό που συμβαίνει στους ουρανούς που δεν ανήρτησε τυχαία ο Τραμπ!
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν ποτέ
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»









