Δέκα χρόνια κάθειρξης για κάτοικο της Κριμαίας που κατηγορείται για σαμποτάζ

Κάτοικος της Κριμαίας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης για εμπρησμό σε μονάδα του στρατού και τον σχεδιασμό επίθεσης σε γέφυρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FSB, ο άνδρας αυτός, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2022, κρίθηκε ένοχος από το ανώτατο δικαστήριο της Κριμαίας «για τον εμπρησμό κτιρίου στρατιωτικής μονάδας στη Συμφερόπολη», στην Κριμαία, και την «προετοιμασία για την καταστροφή σιδηροδρομικής γέφυρας».

«Κατά τις έρευνες, ανακαλύφθηκαν μια χειροβομβίδα RGD-5, ένα τηλέφωνο με φωτογραφίες από σιδηροδρομικές γέφυρες της χερσονήσου καθώς και ένα σημειωματάριο που περιείχε ένα σχέδιο με το χέρι για την τοποθεσία κρυψώνα όπλων όπου βρέθηκαν μια αντιαρματική νάρκη και ένας πυροκροτητής», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρωσικός στρατός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δολιοφθορές σε στρατιωτικές βάσεις ή σε σιδηροδρομικές γραμμές, που χρησιμοποιούνται για μεταφορές εφοδίων, από τότε που ξεκίνησε η επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Αρκετά πρόσωπα έχουν ήδη καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης για εμπρησμό σε κέντρα στρατολόγησης.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί