Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Αλεξέι Ναβάλνι που διακομίστηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο από τη Σιβηρία στη Γερμανία το πρωί του Σαββάτου.
Η προσωπική γιατρός του 44χρονου Ρώσου, Αναστασία Βασίλιεβα, το πρωί του Σαββάτου δήλωσε πως βρίσκεται σε «τεχνητό» κώμα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «έντονοι σπασμοί του».
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον ηγέτη της ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης προσγειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 στο αεροδρόμιο Tegel της γερμανικής πρωτεύουσας και ο ισχυρότερος αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
O Ναβάλνι, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση» και κατά τη διακομιδή του από το Ομσκ της Σιβηρίας βρισκόταν σε κώμα. Ο Ρώσος ακτιβιστής, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που θα τον μετέφερε από στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.
Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι Γερμανοί ιατροί προσπαθούν να εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει σε κώμα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Βερολίνο, ο αντίπαλος του προέδρου Πούτιν ενδέχεται να έχει υποστεί τόσο σοβαρές βλάβες ώστε να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με τον Spiegel, η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί στο Βερολίνο εξετάζει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, ακόμα και την οδοντόκρεμά του, με σκοπό να καταφέρει έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλύψει τις ακριβείς αιτίες της δηλητηρίασής του. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό, εάν ο Αλεξέι Ναβάλνι κατανάλωσε δηλητήριο, όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο δύσκολο γίνεται να εντοπιστεί η ακριβής ουσία και επομένως, καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη η προσπάθεια των Γερμανών ιατρών που προσπαθούν να θεραπεύσουν τον ισχυρότερο αντίπαλο του Ρώσου προέδρου.
(Από protothema – φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολιτικός του Ερντογάν απειλεί να… εισβάλει στο Ισραήλ
- Ηράκλειο: Απολογιών συνέχεια για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων
- Ζωάρα! Η εξαιρετικά χαλαρή…σχεδόν ανθρώπινη στάση της κατσίκας έγινε viral, vid
- Θεσσαλονίκη: Έβαψαν με σπρέι τοίχους σχολείο – 4 συλλήψεις ανηλίκων
- Ηθοποιός του “Χάρι Πότερ” γεμίζει το ρεζερβουάρ και φωνάζει “Ακριβό το πετρέλαιο!”, vid
- Βίντεο από το σημείο που χτύπησε ο ιρανικός πύραυλος σε πόλη του Ισραήλ
- Νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ με ρουκέτες
- Θεσσαλονίκη: Κατασκήνωση για παιδιά με διαβήτη – Μια εμπειρία ζωής με 30 χρόνια ιστορίας
- Μητσοτάκης: Πρέπει η Ε.Ε. να έχει σχέδιο σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
- 25η Μαρτίου: Οι μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι









