Χαμός στο Αζερμπαϊτζάν με απόπειρα δολοφονίας βουλευτή

Οι αζέρικες αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας ενός βουλευτή που τραυματίστηκε από επίθεση ενόπλων την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο βουλευτής Φαζίλ Μουσταφά, γνωστός για τις επικριτικές του θέσεις για το Ιράν, τον νότιο γείτονα του Αζερμπαϊτζάν, αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά την «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον του, όπως την χαρακτήρισε η αζέρικη υπηρεσία ασφαλείας.

Εισήχθη στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε στον ώμο και τον μηρό από πυρά όπλου Καλάσνικοφ την περασμένη Τρίτη βράδυ, τη στιγμή που οδηγούσε το αυτοκίνητό του μέσα στο γκαράζ της κατοικίας του.

Ένας συνεργάτης του Μουσταφά, ο Αζντάρ Αλίγιεφ, είπε στο Reuters ότι ο βουλευτής αισθάνεται καλά και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να επιστρέψει σπίτι του, το οποίο φυλάσσεται από την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος του αζέρικου υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τους συλληφθέντες υπόπτους, τονίζοντας ότι θα εκδοθεί αργότερα σήμερα σχετική ανακοίνωση.

Ο Μουσταφά, ο οποίος στο κοινοβούλιο ηγείται ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης που θεωρείται ότι τάσσεται κατά κύριο λόγο υπέρ της κυβέρνησης, έχει αποκαλέσει στο παρελθόν «τρομοκρατικό κράτος» το Ιράν, οι κάτοικοι του οποίου στην πλειονότητά τους είναι σιίτες μουσουλμάνοι. Έχει κατηγορήσει την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να στρέψει τους θρησκευτικούς προσκυνητές του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν εναντίον των αρχών του Μπακού.

Οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ιράν, το οποίο έχει μεγάλο πληθυσμό Αζέρων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί