Χαμός στη Βρετανία: Αποφύγετε επικίνδυνες δραστηριότητες, λέει η κυβέρνηση στους πολίτες λόγω…απεργίας

Κινητοποιείται και ο στρατός.

Απεργιακό μπαράζ παραλύει τη Βρετανία, με τον υφυπουργό Υγείας να προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν τις «επικίνδυνες δραστηριότητες» αύριο, Τετάρτη (21/12), όταν οι οδηγοί των ασθενοφόρων και οι υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο εκτάκτων αναγκών πρόκειται να απεργήσουν με μισθολογικά αιτήματα και να επιτρέπουν τη μεταφορά στο νοσοκομείο μόνο όσων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μιλώντας την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές/τριες που απεργούν πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από νοσοκομεία και την παραμονή της απεργίας των πληρωμάτων ασθενοφόρων, ο υφυπουργός Υγείας Γουίλ Κουίνς προειδοποίησε για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ασθενείς.

«Στις περιπτώσεις που οι πολίτες σχεδιάζουν κάποια επικίνδυνη δραστηριότητα, θα συνιστούσα να μην το κάνουν», είπε στο BBC.

Τα ασθενοφόρα του βρετανικού ΕΣΥ, του NHS, θα διακομίζουν ωστόσο τα πιο απειλητικά για τη ζωή περιστατικά, αλλά οι υπουργοί συναντώνται σήμερα με τα συνδικάτα για να συζητήσουν σε ποιές ακριβώς περιπτώσεις θα μεταβαίνουν τα ασθενοφόρα, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε επιφυλακή τον στρατό για να βοηθήσει στην οδήγηση των ασθενοφόρων παρότι ο Κουίνς διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες δεν θα έχουν όλες τις εξουσίες που έχουν οι επαγγελματίες οδηγοί των ασθενοφόρων. «Αυτό που δεν θα μπορούν να κάνουν είναι να παρανομούν, για παράδειγμα, δεν θα παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες, δεν θα μπορούν να ανάβουν τη σειρήνα. Θα βρίσκονται εκεί για να οδηγούν τα ασθενοφόρα με έναν υποστηρικτικό χαρακτήρα», είπε ο υπουργός.

(ΦΩΤΟ:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί