Χαμός στη Μ. Ανατολή! Συρία κατά…Ιορδανίας: «Καμία δικαιολογία για τις επιθέσεις σας»

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως "δεν υπάρχει δικαιολογία" για τα ιορδανικά αεροπορικά πλήγματα, που προκάλεσαν θανάτους γυναικών και παιδιών μεταξύ των αμάχων, στο έδαφός του.

Η Ιορδανία ενέτεινε την εκστρατεία εναντίον διακινητών ναρκωτικών τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από συγκρούσεις τον περασμένο μήνα με δεκάδες ανθρώπους που φέρεται να σχετίζονται με φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές που μεταφέρουν μεγάλα φορτία ναρκωτικών μέσω των συνόρων της με τη Συρία, μαζί με όπλα και εκρηκτικά.

Αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να διενήργησε η Ιορδανία στη νότια Συρία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων, ανάμεσά τους παιδιά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τοπικά συριακά ΜΜΕ και ανθρώπους που παρακολουθούν τη σύγκρουση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο από τις ιορδανικές αρχές.

“Η κλιμάκωση την οποία είδαμε τους προηγούμενους μήνες δεν συνάδει καθόλου με αυτά που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές όσον αφορά την ειλικρινή συνεργασία για την καταπολέμηση όλων των παραβιάσεων, περιλαμβανομένων των εγκληματικών συμμοριών λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών”, προσέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως Σύροι συνοριακοί φρουροί κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.

(απεμπε – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί