Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, μετέδωσαν την Τρίτη τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Είχε διοριστεί στο αξίωμα πριν από μόλις επτά μήνες.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν επισημάνει την εξαφάνιση εδώ και έναν μήνα του υπουργού από τη δημόσια ζωή. Η τελευταία εμφάνισή του ήταν στις 25 Ιουνίου, χωρίς να είναι γνωστό για ποιο λόγο είχε εξαφανιστεί.

Ο 57χρονος Τσιν Γκανγκ ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών τον Δεκέμβριο 2022 και αντικαθίσταται από τον προκάτοχό του Γουάνγκ Γι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Καμία δικαιολογία δεν έχει δοθεί από το πρακτορείο για την απομάκρυνσή του.

Το Νέα Κίνα μεταδίδει και άλλους νέους διορισμούς, όπως του οικονομολόγου Παν Γκονγκσένγκ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Η τελευταία εμφάνισή του ήταν κατά τη συνάντησή του με τον βιετναμέζο ομόλογό του στο Πεκίνο. Εκτοτε, ήταν απών από πολλά διπλωματικά ραντεβού, ανάμεσά τους και η σύνοδος της Asean στις αρχές του Ιουλίου στην Ινδονησία.

Η εξαφάνισή του έδωσε τροφή σε φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών απέδωσε αρχικά την απουσία του σε «λόγους υγείας» και στην συνέχεια σιώπησε.

Ο Γουάνγκ Γι, που αντικατέστησε είναι ο αξιωματούχος αρμόδιος για διπλωματικά θέματα στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ιεραρχικά είναι ανώτερος του υπουργού Εξωτερικών.

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί