Ο Ρώσος απεσταλμένος Κίριλ Ντμίτριεφ ηγείται των νέων συνομιλιών που διεξάγονται σήμερα με αξιωματούχους των ΗΠΑ στη Φλόριντα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
“Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν νωρίς, στις 08:00 ώρα ανατολικής ακτής” των ΗΠΑ (15:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε η πηγή χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των συζητήσεων και τη σύνθεση των αντιπροσωπειών.
Νωρίτερα, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Κίριλ Ντμίτριεφ, που ήταν επικεφαλής τις τελευταίες εβδομάδες στις συνομιλίες στην προσπάθεια να τεθεί τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε πει πως βρίσκεται “και πάλι” στο Μαϊάμι.
❗️🇷🇺 Presidential Envoy Dmitriev Heads for More Talks with Trump’s Team After Touching Down in Miami pic.twitter.com/odRHq8ClLu
— RT_India (@RT_India_news) January 31, 2026
🚨🇺🇸🇷🇺 BREAKING: A U.S. delegation has arrived at the Shell Bay Club in Florida for the latest round of negotiations with Russia. pic.twitter.com/JQwknR92EH
— PLT Report (@pltreport) January 31, 2026
Σύμφωνα μάλιστα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, Στιβ Γουίτκοφ, οι μέχρι στιγμής συνομιλίες με τον Ντμίτριεφ ήταν «πολύ παραγωγικές»:
Today in Florida, the Russian Special Envoy Kirill Dmitriev held productive and constructive meetings as part of the U.S. mediation effort toward advancing a peaceful resolution of the Ukrainian conflict.
— Special Envoy Steve Witkoff (@SEPeaceMissions) January 31, 2026
The American delegation included Special Envoy Steve Witkoff, Secretary of…
Νωρίτερα τον Ιανουάριο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο Κίριλ Ντμίτριεφ είχε συναντήσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.
Απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη, ο Ντμίτριεφ είχε μεταβεί στα τέλη Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι για συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία με Αμερικανούς απεσταλμένους.
Αυτή η νέα συνάντηση στη Φλόριντα πραγματοποιείται πριν από έναν ενδεχόμενο δεύτερο κύκλο συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι ανάμεσα σε Ρώσους, Αμερικανούς και Ουκρανούς διαπραγματευτές.
Η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, αν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι είπε αυτή την εβδομάδα ότι μπορεί να μετατεθεί.
Οι πρώτες γνωστές άμεσες συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανούς, Ρώσους και Αμερικανούς για το σχέδιο της Ουάσινγκτον προκειμένου να λάβει τέλος ο πόλεμος στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Το Κρεμλίνο δήλωσε χθες Παρασκευή πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει “μέχρι την 1η Φεβρουαρίου” τα πλήγματα στο Κίεβο, όπου το ενεργειακό δίκτυο έχει πληγεί από προηγούμενους βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, η διακοπή των ρωσικών βομβαρδισμών έχει σκοπό να “δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων”.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουρίστες να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie στα Κανάρια Νησιά
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή
- Η «δεύτερη ευκαιρία» του Τραμπ στον Μητσοτάκη για τον «νέο ΟΗΕ» που στήνει









