και της διενέργειας δημοψηφισμάτων για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών είναι «ενδείξεις αδυναμίας, (ενδείξεις) της ρωσικής αποτυχίας», δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ.
«Παρωδίες δημοψηφισμάτων και μια επιστράτευση αποτελουν ενδείξεις αδυναμίας, της ρωσικής αποτυχίας», έγραψε στο Twitter η Μπρινκ διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα της θα συνεχίσει να «υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί».
Στο Πεκίνο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλα τα μέρη να συμμετάσχουν σε διάλογο και διαβουλεύσεις και να βρουν ένα τρόπο για να απαντήσουν στις ανησυχίες όλων των μερών για την ασφάλεια, μετά την προειδοποίηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Δύση γι’ αυτό που αποκάλεσε «πυρηνικό εκβιασμό».
Η θέση της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι συνεπής και ξεκάθαρη, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral έγιναν αγρότες: Πώς ντύθηκαν…για να διώξουν τους πιθήκους από τα χωράφια! vid
- Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ έμεινε ξανά εκτός των επιλογών του Αντσελότι
- Το Ισραήλ βομβαρδίζει τις πρωτεύουσες του Ιράν και του Λιβάνου, κύμα επιθέσεων στο Ιράκ
- Τα ΗΑΕ κλείνουν προληπτικά τον εναέριο χώρο τους, εν μέσω αναχαιτίσεων πυραύλων και drones
- Το… παράδοξο των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ
- Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αυτά τα ρομπότ μάλλον πάνε…προς απόλυση! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Τραμπ εκτιμά πως το ταξίδι του στην Κίνα θα καθυστερήσει κατά «ένα μήνα περίπου»
- O Βασιλιάς Κάρολος…στα decks κάνει νέα καριέρα – BINTEO









