Αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA στο Κίεβο – Αλλάζει κάτι στον πόλεμο;

Τι αποκαλύπτει η Washington Post.

Ο Γουίλιαμ Μπερνς είπε στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι για τις “υποθέσεις του σχετικά με τα στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο διευθυντής της CIA των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπερνς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στην οποία μίλησε για τα βήματα που φέρεται ότι θα μπορούσε να λάβει η Ρωσία ως μέρος μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτό ανέφερε την Πέμπτη η Washington Post, επικαλούμενη πηγές της.

Σύμφωνα με αυτούς, σε μια συνάντηση που δεν είχε προηγουμένως δημοσιοποιηθεί, ο Μπερνς είπε στον Ζελένσκι για τις «υποθέσεις του για τα στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Συζήτησαν το ερώτημα για πόσο καιρό η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση σε σχέση με τη μείωση του επιπέδου υποστήριξης προς την Ουκρανία μεταξύ των Αμερικανών.

Ο επικεφαλής της CIA παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή θα είναι πιο δύσκολο να παράσχει βοήθεια στο Κίεβο, σημείωσε το δημοσίευμα.

Η Washington Post τονίζει ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της CIA έγινε «σε μια κρίσιμη στιγμή» της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, όταν το Κίεβο «εκφράζει ανησυχία για τη βιωσιμότητα της βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Έτσι, σύμφωνα με τους συνομιλητές της εφημερίδας, οι ουκρανικές αρχές είναι λιγότερο σίγουρες για τις προοπτικές υιοθέτησης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός ακόμη πακέτου βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ήταν πέρυσι.

(φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί