Αεροπλάνο «άδειασε» τα καύσιμα πάνω σε πέντε σχολεία στο Λος Άντζελες – 56 τραυματίες (βίντεο)

Τουλάχιστον 56 παιδιά και ενήλικες υπέστησαν ελαφρά τραύματα

όταν ένα αεροσκάφος των Delta Air Lines που επρόκειτο να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, άδειασε τα καύσιμά του πάνω από κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να επηρεαστούν συνολικά πέντε δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με το parapolitika εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφρείς και δεν υπήρξε ανάγκη για εκκένωση σχολείων και άλλων κτηρίων. Όπως είπε τα καύσιμα εξατμίστηκαν και τίποτα εύφλεκτο δεν έμεινε στον αέρα ή έφτασε στο έδαφος.

Όλοι όσοι επηρεάστηκαν πλύθηκαν με νερό και σαπούνι δήλωσε άλλος εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή που το αεροσκάφος αδειάζει τα καύσιμά του:

Η Delta Air Lines σε ανακοίνωση της για την επίμαχη πτήση με αριθμό 89 και προορισμό τη Σαγκάη ανέφερε ότι «υπήρξε ένα πρόβλημα στους κινητήρες και γι’ αυτό απαιτήθηκε η γρήγορη επιστροφή στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια αφού άδειασε τα καύσιμά του όπως απαιτείται από τις διαδικασίες ασφαλούς προσγείωσης».

Από την πλευρά της η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας διευκρίνισε σε δική της ανακοίνηωση ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την ρίψη καυσιίμων από αεροσκάφη. Αυτές προβλέπουν ότι τα καύσιμα θα πρέπει να απορρίπτονται πάνω από ενδεδειγμένες μη κατοικημένες περιοχές και σε μεγάλα ύψη ώστε τα καύσιμα να εξατμίζονται».

Μαθητής ενός εκ των σχολείων που «ψεκάστηκαν» δήλωσε ότι «το αεροπλάνο πετούσε πολύ κοντά. Η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη». Σύμφωνα με τον ίδιο ορισμένοι από τους φίλους του παρουσίασαν ερεθισμό στο δέρμα τους.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους μετά το περιστατικό.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί